Muszą tu być jednak pisklaki,bo skorupek od wczoraj przybyło.
Okazuje się,że miałam rację.Około 14-17-maja na świat przyszły 3-maluchy,jak wynika z tekstu informacji z 26-maja.Wówczas młode miały 11-dni.
Neue Oz
Jak z kolei podaje Neue Oz-online 21-maja udało się przez teleobiektyw zobaczyć wszystkie 3- maluchy.
Bocianica,jako młode zwierzę została zaobrączkowana w De Wijk (prowincja Drenthe w Holandii) 145 km od obecnego gniazda i juz w 2007r. wysiadywała jajka w Wehrendorf.
Nr obrączki „6085 Vogeltrekstation Arnhem Holland“ (cetntrum ornitologiczne?).
Znalazła sobie holenderskiego partnera z nr identyfikacyjnym „7813 Vogeltrekstation Arnhem Holland“.W kwietniu,jak nastał czas para oczywiście połączyła się,czego naturalnie efektem są maluchy.
Źródło: Neue Oz
Podaję 2.adres>>,jakby pierwszy nie działał.Mnie właśnie nie działa.
Maluchy maja sie dobrze i rosną z dnia na dzień. Fot.1 z galerii 7-czerwca,fot.2 sprzed chwili. :052:
Edit: Metodą prób i błędów trafiłam na opcję dodawania daty i godziny na zdjęciu i wówczas obraz jest płynny.
Małe bocianki coraz większe. :052:
Kamera pokazuje godzinę wcześniejszą o ok. 25min.
Jeden z maluchów wyglądem swym bardziej mi przypomina pingwinka niż bocianka. :
Przeglądając galerię na stronie podglądu okazuje się,że już 21-lipca gniazdo pozostało puste.Wszystkie młode latają.
A to ujęcie z 25-lipca z galerii :052: Teraz znowu pustki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum