B O C I A N Y Strona Główna

B O C I A N Y
FORUM MIŁOŚNIKÓW PTAKÓW I PRZYRODY

WITAMY WSZYSTKICH SERDECZNIE
I ZAPRASZAMY DO MIŁEGO SPĘDZENIA CZASU Z NAMI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload
 Ogłoszenie 



Poprzedni temat «» Następny temat
Przygodzice
Autor Wiadomość
lanja 
gwarek gaduła



Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 09 Mar 2006
Posty: 2865
Skąd: Łomża
Wysłany: 2006-04-05, 16:40   

Mnie żadna siła nie byłaby w stanie zmusić do wejścia na ten komin. O rany, jak wysoko......!!!!!
_________________
Lanja
 
 
 
wielebny84 
papuga


Dołączył: 24 Lut 2006
Posty: 164
Skąd: Ostrów Wlkp
Wysłany: 2006-04-05, 17:12   

To że jest wysoko widać dopiero na kominie. Tak apropo to przyznajcie się kto zaraz po moim pierwszym wejściu wyłączył podglądanie tego gniazda? :) Otóż po ok. 5 minutach wróciłem z przedłużonym kijem i dokonałem swoich powinności. Kto nie oglądał niechaj żałuje ;) A tak wogóle to cieszę się, że wróciłem cały i zdrowy. Myślę, że dziś jednak jakąś poprawę ujrzymy. Dziękuję za pamiątkowe zdjęcia :)
 
 
 
Wędrowiec 
gwarek gaduła



Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 04 Lut 2006
Posty: 6368
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-04-05, 17:38   

Nie wyłączyłam, ale odeszłam od komputera :(
 
 
Asia 
ara


Dołączyła: 03 Lut 2006
Posty: 1664
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-04-05, 20:37   

Ja siedziałam cały czas i nic więcej nie było niz to, co złapaliśmy :(

Musiałeś skrzętnie ukryć się przed nami :)
 
 
Asia 
ara


Dołączyła: 03 Lut 2006
Posty: 1664
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-04-05, 21:21   

Kropeczek najwyrażniej mniej :)

Czyszczenie jednak było :roll:

 
 
wielebny84 
papuga


Dołączył: 24 Lut 2006
Posty: 164
Skąd: Ostrów Wlkp
Wysłany: 2006-04-05, 22:01   

Pewnie, że było. Tragizmem było wspinanie się z tak długą tyczką ;) A było to tak. Zapakowałem pieska do auta i ruszyliśmy. Wziąłem ze sobą metrowej długości kij, taki jak do szczotek jest. Zaokrąglony na końcu. W domu przyczepiłem za pomocą taśmy jedną szmatkę i na nią ściereczkę z mikrowłókien. Zajechałem na miejsce. I żeby to wziąć na górę, musiałem wsadzić sobie za kołnierz, pod sweter :) A to po to, żeby mieć wolne ręce i żeby nie przeszkadzało. Po wejściu na szczyt, zorientowałem się, że nie dosięgnę bez ryzyka. Postanowiłem poprosić uprzejme Panie, które pracują w Urzędzie Gminy o szczotkę na kiju. Jednocześnie przykleiłem taśmą obydwa kije i z jeszcze większym przerażeniem ruszyłem spowrotem. Też wsadziłem za sweter kije i... u szczytu ze spokojem usiadłem i pomasowałem szybkę od kamery :) Rezultat widoczny. Co prawda pająka nie widziałem, ale pajęczyny póki co i tak nie ma :) Pouśmiechałem się do kamery, pomachałem rączką jedną. Drugą nie dało rady, bo bym spadł. I tak uważam, że to było ryzykowne, bo ciało ludzkie jest zawodne i zawsze ręka może odmówić posłuszeństwa i wtedy... Lepiej nie pisać.
 
 
 
Asia 
ara


Dołączyła: 03 Lut 2006
Posty: 1664
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-04-06, 10:00   

Czy to oznacza wielebny, ze siedziałeś na ... gnieżdzie ??? :shock:
I my tego nie widzieliśmy ??? :567:

Po Twoim drugim podejściu czekałam jeszcze trochę ale wyglądało to tak, jakbyś juz zrezygnował. :(

Szkoda :cry:
Moze jeszcze raz będzie okazja to zobaczyć :lol:
 
 
wielebny84 
papuga


Dołączył: 24 Lut 2006
Posty: 164
Skąd: Ostrów Wlkp
Wysłany: 2006-04-06, 17:50   

Początkowo zrezygnowałem, ale wpadłem na pomysł z przedłużeniem własnego kija :) A na gnieździe nie siedziałem, bo żeby tam wejść musiałbym być conajmniej w uprzęży. Przekazu nie ma do jutrzejszego poranka. Musimy zmienić jeden z programów. Jak dobrze pójdzie do przed 8-mą będzie śmigać :)
 
 
 
Asia 
ara


Dołączyła: 03 Lut 2006
Posty: 1664
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-04-07, 16:34   

Kamerka działa, mieszkańców brak...

 
 
ogurcoff 
ara



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 1115
Skąd: Białystok
Wysłany: 2006-04-08, 10:20   

Jeszcze niestety pusto
 
 
jola 
papuga


Dołączyła: 13 Lut 2006
Posty: 181
Skąd: z nikąd
Wysłany: 2006-04-08, 12:22   

jest bocian


a to czy partnerka czy rywal do gniazda
 
 
ogurcoff 
ara



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 1115
Skąd: Białystok
Wysłany: 2006-04-08, 13:09   

BRAWO JOLA
 
 
Asia 
ara


Dołączyła: 03 Lut 2006
Posty: 1664
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-04-08, 13:09   

Są dwa !!!!! :)

 
 
wielebny84 
papuga


Dołączył: 24 Lut 2006
Posty: 164
Skąd: Ostrów Wlkp
Wysłany: 2006-04-08, 14:25   

Siedze wlasnie na uczelni i jestesm bardzo szczesliwy widzac dwa kopulujace bocki :) Martwic mnie moze jedynie chec ingerencji, tzn. zainstalowania fonii, ale postaramy sie to jakos szybko rozwiazac, poki obydwa bociany beda lataly na zerowisko.
 
 
 
ogurcoff 
ara



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 1115
Skąd: Białystok
Wysłany: 2006-04-08, 14:28   

Brawo Wielebny obraz brzytwa
 
 
wielebny84 
papuga


Dołączył: 24 Lut 2006
Posty: 164
Skąd: Ostrów Wlkp
Wysłany: 2006-04-08, 14:33   

ogurcoff napisał/a:
Brawo Wielebny obraz brzytwa

Cieszę się, że się podoba. Gdy będą młode powiększymy obraz do większej rozdzielczości. Ponad to w poniedziałek idę załatwić, żeby odświeżanie było częstsze. Np 1 klatka co sekundę, a jak się uda to żeby obraz był płynny. Ale to już zależy od firmy, która dała serwer.
 
 
 
ogurcoff 
ara



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 1115
Skąd: Białystok
Wysłany: 2006-04-08, 14:41   

Teraz mam co 3 sek. Czy jest z Javą?
 
 
wielebny84 
papuga


Dołączył: 24 Lut 2006
Posty: 164
Skąd: Ostrów Wlkp
Wysłany: 2006-04-08, 14:44   

Aktualnie to jest tak. Komputer z kamerą zapisuje obraz co 2 sekundy na dysk. Firma Promax jednak tak skonfigurowala u siebie jakis skrypt wyciagajacy od nas ten obraz, ze sa to 3 sekundy. Na strone jest to wrzucone za pomcoa skryptu Java, ktora odswieza obraz dopiero po jego calkowitym zaladowaniu w tle.
P.S. Przynajmniej na najbliższe dni wiemy, że samiczka jest jaśniejsza, a samiec brudniejszy ;)
 
 
 
ogurcoff 
ara



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 1115
Skąd: Białystok
Wysłany: 2006-04-08, 14:48   

po czym je rozpoznałeś płciowo?
 
 
ogurcoff 
ara



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 1115
Skąd: Białystok
Wysłany: 2006-04-08, 14:49   

Czy rozważales umieszczenie mikrofonu pod gniazdem?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Google
 
Web bociany.org.pl